UITgelicht: Het Gasfornuis

UITloper redactie - oktober 29, 2014

Het Gasfornuis is een bijzonder gebouw, gemaakt van gebruikte zeecontainers. Het staat op een tijdelijke plek op het Ciboga-terrein en wordt steeds bekender bij zowel jong als oud, in stad en ommeland. Bij mooi weer liggen de bezoekers lekker te ontspannen in één van de strandstoelen. Op een regenachtige dag zitten ze lekker aan de bar om zich op te warmen.

Maar in het levensgrote fornuis zit meer: een kookstudio, twee vergaderruimtes, een presentatiezaal, een biergarden en een dakterras. Er zijn voor groepen vele mogelijkheden om een bijeenkomst te organiseren. En dat gebeurt dan ook: van studieverenigingen tot professoren, van bedrijven tot lokale overheid, van kinderen tot ouderen, iedereen vindt hier zijn plek.

Het gebouw geeft een nieuwe kijk op duurzame ontwikkeling: “cradle to cradle”. En het is een goed voorbeeld van dat duurzaamheid ook een mooie uitstraling kan hebben.live-muziek bij het Gasfornuis Het ontwerp is geïnspireerd op een echt gasfornuis en op tijdelijkheidsconcepten uit Berlijn en maakt het geheel tot een bijzonder kiekje. Kortom: een jong concept volop in ontwikkeling en nog lang niet klaar, met een jonge levendige ideologie. Nieuwsgierig? Het Gasfornuis is elke dag geopend.

Mocht je een ruimte nodig hebben om te overleggen op een inspirerende locatie of lekker samen te koken? Het gasfornuis biedt verschillende ruimtes, met een diversiteit aan mogelijkheden. Van arrangementen tot zelf invullen, het is allemaal mogelijk. Neem voor meer informatie eens een kijkje in het gebouw of bezoek de website www.hetgasfornuis.nl.

En wil je eenvoudig en lekker eten? De volkskeuken is elke donderdag en vrijdag open. Geniet van voedzame maaltijden voor een schappelijke prijs van €7,-. De gerechten zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden en worden geserveerd tussen 18-20 uur. Er wordt gekookt op basis van het aantal reserveringen (met altijd een marge voor een extra mondje). Dit met het oog op duurzaamheid. Opgeven kan via: hetgasfornuis@gmail.com of waag een gokje en ga er spontaan eens langs.het Gasfornuis

Ook op zondagen is er in Het Gasfornuis van alles te doen. Dus heb je nog geen plan? Ga eens kijken! Je kunt er terecht voor muziek, cultuur, groen(te) koken of gewoon een bakje koffie met appeltaart. Interesse in de zondagprogrammering? Houd Het Gasfornuis op de website, Facebook of natuurlijk de UITloper in de gaten.

www.hetgasfornuis.nl
www.facebook.com/hetgasfornuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>